PLASTPOSER & SÆKKE​

Plastposer & sække

Under dette afsnit findes en del af VTKs store udvalg af poser og sække til affald, affaldssortering, returplast og papir.

Plastsække
Sække på rulle, svejset i bunden og perforeret for nem afrivning. De kommer i størrelserne: 40, 60, 100 120 Ltr og i farverne sort, hvid, blå, grøn og transparent. Der er 10 poser pr. rulle og mellem 10 og 30 ruller pr. kasse.

Supersække
Plastsække i dette mærke er rigtig holdbare og er et godt valg til blandede affaldstyper de er lavet af LLDPE (se ovenfor) som er rigtig stærkt, selvom materialet er tyndt. Sækkene kommer i forskellige størrelser og forskellige farver, 40 ltr sække kan fås i blå og grå, 60 ltr sække kommer i transparent, grå, blå og hvid og 100 ltr sække kommer i sort og transparent. Sækkene er egnet til mellem tungt til tungt affald og er godkendt til kontakt med fødevarer, hvilket gør dem meget egnet til restaurationsbranchen.

Løse plastsække
Plastsække der ikke kommer på rulle som normale plastsække, de kommer i pakker af 100 stk og findes i to varianter en 100 ltr sort der måler 72 x 112 cm og en 115 ltr sæk i grå med dimensionerne 88 x 110 cm.

Spandeposer
Tyndere affaldsposer, beregnet til let til mellem tungt affald. De er gode til kontoraffald og almindeligt køkkenaffald og kommer i en lang række volumener fra små 6 liters poser over 15, 20, 30, 40 og 45 ltr til store 50 ltr poser der passer til store papirkurve og skraldespande. VTK har også de sorte og grønne affaldsposer som mange kommuner bruger til affaldssortering i restaffald og ”grønt” -affald.

Containersække
Store plastsække til affaldsbeholdere fra 140 ltr og op til 350 ltr, de er beregnet til mellem tungt affald og er designet til at skåne beholderen og minimere behovet for rengøring. Kommer også i 180 og 240 ltr.

Bionedbrydelige spandeposer
Det miljøbevidste valg, de måler 60 x 74 cm og kan rumme et volumen på 35 ltr. Bunden er lukket i en stjerne, så posen passer godt ned i runde beholdere og er nemmere at fjerne når den skal skiftes.

Bin-line poser
Specielt designet til runde affaldsspande, som pedalspande og lignende. De kommer i størrelserne 3, 5, 15, 20, 30 og 40 ltr og er beregnet til let affald. Bunden er svejset på en sådan måde at det ligner en stjerne, hvilket gør at de er nemmere at få op når de skal skiftes.

Plastposer med snoreluk
Kommer i to varianter, en affaldspose på 20 ltr til normale husholdnings affaldsstativer og mellem tungt affald og en sort plastsæk på 100 ltr der passer til sækko-boy /affaldsstativer og affaldsspande med samme dimensioner (≈ 70 x 100 cm). Sækken egner sig til tungt affald, hvilket gør den meget alsidig og et godt valg.

Papirposer
Disse poser er især velegnede til papiraffald og papir der skal til genbrug, da hele posen nemt og bekvemt kan smides i containeren, uden bekymring for kontaminering

Madameposer (frøkenposer eller hygiejneposer)
Har en volumen på 5 ltr og er forsynet med en praktisk løbegang, så de nemt hænger på, den dertil beregnede, klemme på væggen.

T-shirt bæreposer
Bæreposer i plast med ophængspunkt og uden tryk. Disse kommer i forskellige volumener og i farven hvid. T-shirt bæreposer har som minimum en tykkelse på 30 my, der er fastsat efter ny lovgivning om plastic pr. 1/1-2021. De er egnet til mellem tungt indhold.

Materialer

LDPE (Low Density PolyEthylene)
Poser og sække i dette materiale er som oftest klare i farven og næsten helt transparente. Poserne ”larmer” ikke og er ofte stærke i forhold til tykkelser. Poser og sække i dette materiale kommer i mange størrelser og i flere tykkelser så de kan håndtere det meste fra let til tungt affald.

HDPE (High Density PolyEthylene)
Poser i dette materiale er karakteriseret ved at være ugennemsigtige/støvede i farven og materialet har en speciel ”knitrende” lyd. Poser i dette materiale er ofte meget tynde og er godt egnede til let og mellem tungt affald.

PLA (PolyLacticAcid) eller bioplast PLA (PolyLacticAcid)
Poser og sække i bioplast er baseret på planter som for eksempel majsstivelse, korn eller sukkerrør. Det er et miljøvenligt alternativ til petrobaseret plast, der som bekendt er baseret på råolie, og er flere tusind år om at blive nedbrudt i naturen. Selvom produkter af PLA er fri for BPA og ftalater og kan være 100% bionedbrydelige, må de ikke smides på hjemmekomposten eller i naturen, da nedbrydningen kræver industrielle komposteringsanlæg med høje temperaturer. Så du kan roligt anvende poser og sække af PLA da de holder lige så godt som konventionelle plastprodukter.

LLDPE-plast (Linear Low Density Polyethylen)
LLDPE er den sejeste polyethylen-type og kan derfor bruges til meget tynde folier. LLDPE-plast er en termoplastisk polyethylen-type og er den sejeste polyethylen-type. LLDPE har højere brudstyrke end LDPE, og kan danne tyndere film sammenlignet med LDPE. Materialet bruges til emballage, især film til poser og plader på grund af sin sejhed, fleksibilitet og relative gennemsigtighed. Så det er med god grund at sække i dette materiale, kaldes supersække og egner sig godt til meget tungt affald.

Brands

Webshop

Book møde

Scroll to Top