Bæredygtighed
Bæredygtighed

VTK vil være med til at skabe den
bæredygtige verden

Alle VTKs produktgrupper indeholder adskillige varer, hvor bæredygtighed og miljøet er tænkt ind. Vi holder os hele tiden opdateret med nyeste viden om bæredygtighed. Så vi altid kan levere den løsning I ønsker.

Produkter der er svanemærket udgør en større og større andel,  i vores  sortiment af  rengøringsmidler . Det er ikke bare rengøringsmidler, som er i fokus. Det er både mopper, klude m.m. der ligeledes findes i Svanemærkede udgaver. Mopper og klude er fremstillet under hensyntagen til ikke at slide uønsket på overfladen, hvor de anvendes, så udskiftning udsættes betragteligt. Du får produkter af højeste kvalitet ved køb af Svanemærkede produkter, der produceres i henhold til ISO 14001. Derudover har vi også rengøringsvogne, der produceres i genanvendelig plast med det formål, at tilbyde miljøvenlige produkter.  

Svane hygiejnepapir

I vores sortiment af hygiejnepapir udgør Svanemærkede produkter, eller produkter med EU-blomster omkring 75% af sortimentet. Derudover ligger vi stor vægt på hos vores leverandør har FSC mærket. Mærket repræsenterer en international organisation som arbejder for, at udbedre miljømæssig, social og økonomisk bæredygtig brug af verdens skove. Ved designet af vores dispenserer til hygiejnepapir er der tænkt i bæredygtighed, så forbruget minimeres hos forbrugeren. Det gør vi bl.a. ved at benytte hygiejnepapir i ark.

Køkken og restauration

Vores sortiment til køkken og restauration har et væld af alternativer til traditionelle produkter i eksempelvis plast og skum. Her kan nævnes:

PLA/CPLA: Bioplast som er baseret på majsstivelse, sukkerrør og korn. I dette materiale finder du både bægere, bakker, bestik, sugerør og drikkeglas. Også poser, sække og film findes i dette materiale.

RPET: Genanvendeligt plast som bruges til fremstilling af bakker, bægere, tilhørende låg, drikkeglas og andre typer bakker.

Bambus, palme, træ og sukkerrør: Naturmaterialer har vi også repræsenteret i vores sortiment. Om du skal bruge produkter til en flot tapas anretning eller fadanretning, har vi det hele. I samme materialer har vi også bestik, tandstikker, spyd og menu bakker.

Komposterbart: Materialer som pap, papir, servietter, der er komposterbare. I dette materiale finder du både poser, Takeaway emballage, tallerkner, kopper samt servietter. Både FSC mærket og bionedbrydelige.

Bæredygtighed

MILJØPOLITIK

Vores mål er gennem miljøstyring, at forebygge forurening og dermed arbejde for størst mulig hensyntagen til miljøet. Vi vil være i front indenfor salg til bl.a. rengøringsbranchen i Danmark. Ved deltagelse i udvikling af miljøvenlige produkter og processer, som er under hensyntagen til økonomiske og teknologiske ressourcer. Samt tilstræbe et så lille forbrug af energimæssige ressourcer, som muligt under hensyntagen til den daglige drift.

Desuden vil vi

Opfylde den lovgivning der er gældende for drift af en virksomhed som VTK.

Via samarbejde med vores leverandører sikre miljøet bedst muligt. Men også opfordre vores leverandører til at anvende de mest miljømæssige korrekte råvarer, produkter og fremstillingsmetoder.

Arbejde for at fremme miljøbevidstheden hos vores medarbejdere i VTK. Bl.a. ved at inddrage disse i processer som reducerer indvirkninger på miljøet.

Være åben overfor nye miljøforbedrende tiltag.

Sørge for at vores miljøpolitik er offentlig tilgængelig

I vores daglige arbejde arbejder
vi ud fra følgende miljømålsætninger

Bredt sortiment af bæredygtige produkter. Så vores kunder kan foretage det mest miljøvenlige produkt som muligt.

Minimerer mængden af affald både i administrationen og i distributionen af vores produkter.

Øge affald til genbrug og sørge for sortering af øvrigt affald, og derved mindske mængden af restaffald.

VTK vil være med til at skabe den
bæredygtige verden

I VTK indeholder samtlige af vores produktgrupper adskillige varer hvor bæredygtighed og miljøet er tænkt ind. Vi holder os hele tiden ajour med nyeste viden om bæredygtighed, for altid at kunne levere den løsning I ønsker.

I vores sortiment af rengøringsmidler udgør Svanemærkede produkter en stadig større og større andel af vores sortiment. Ikke bare rengøringsmidler er i fokus, idet både mopper, klude m.m. ligeledes findes i Svanemærkede udgaver. Svanemærkede mopper og klude er fremstillet under hensyntagen til ikke at slide unødigt på de overflader, hvor de anvendes så udskiftning udsættes betragteligt. Du er garanteret produkter af højeste kvalitet og rengøringsperformance ved indkøb af Svanemærkede produkter, der er produceret i henhold til ISO 14001. Derudover tilbyder vi også rengøringsvogne produceret i genanvendelig plast, klude uden mikroplads, osv., med det formål at tilbyde miljøvenlige produkter.

I vores sortiment af hygiejnepapir udgør Svanemærkede produkter eller produkter med EU-blomsten omkring 75% af vores sortiment. Derudover ligger vi stor vægt på at vores leverandør har FSC mærket. FSC mærket repræsenterer en international organisation, som arbejder for at udbedre miljømæssig, social og økonomisk bæredygtig brug af verdenens skove. I designet af vores dispensere til hygiejnepapir er der tænkt i bæredygtighed, så forbruget minimeres hos forbrugeren, så man ikke kan rulle flere meter af en rulle, men tager et ark ad gangen.

I vores sortiment til køkken og restauration har vi et væld af alternativer til traditionelle produkter i eksempelvis plast og skum. Her kan nævnes:

PLA/CPLA: Et såkaldt ’bioplast’, baseret på majsstivelse, sukkerrør og korn. I dette materiale finder du både bægere, bakker, bestik, sugerør og drikkeglas. Også poser, sække og film findes i dette materiale.

RPET: Genanvendeligt plast som bruges til fremstilling af bakker, bægere, tilhørende låg, drikkeglas og flere bespisningsbakker.

Bambus, palme, træ og sukkerrør: Naturmaterialer har vi også repræsenteret i vores sortiment. Om du skal bruge produkter til en flot tapas anretning eller fadanretning, har vi det hele. I samme materialer har vi også træbestik, tandstikker, spyd og menubakker.

Komposterbart: Materialer, som pap, papir, papir og servietter, der er komposterbare, har vi også repræsenteret i vores sortiment. I dette materiale finder du både poser, takeaway emballage, tallerkner, kopper samt servietter, som både er FSC mærket og bionedbrydelig.

Bæredygtighed

MILJØPOLITIK

Vores mål er gennem miljøstyring at forebygge forurening og dermed arbejde for størst mulig hensyntagen til miljøet. Vi vil være i front indenfor salg til bl.a. rengøringsbranchen i Danmark ved fortsat deltagelse i udvikling af miljøvenlige produkter og processer under hensyntagen til økonomiske og teknologiske ressourcer. Vi vil tilstræbe et så lille forbrug af energimæssige ressourcer som muligt under hensyntagen til den daglige drift.

Desuden vil vi:

Opfylde den lovgivning, der er gældende for drift af en virksomhed som VTK.

Via samarbejde med vores leverandører sikre miljøet bedst muligt. Men også opfordre vores leverandører at anvende de mest miljømæssige korrekte råvarer, produkter og fremstillingsmetoder.

Arbejde for at fremme miljøbevidstheden hos medarbejdere i VTK ved at inddrage disse i processer som reducerer indvirkninger på miljøet.

Være åben overfor nye miljøforbedrende tiltag.

Sørge for at vores miljøpolitik er offentlig tilgængelig

I vores daglige arbejde arbejder vi ud fra følgende miljømålsætninger:

At have fokus på at have bredt sortiment af bæredygtige produkter, så vores kunder kan foretage det mest miljøvenlige produkt som muligt.

At have fokus på at minimere mængden af affald både i administrationen og i distributionen af vores produkter.

At øge affald til genbrug og sørge for sortering af øvrigt affald, og derved minimere mængden af restaffald.

Scroll to Top